Publicerad den Lämna en kommentar

Odla dina egna groddar

Frö fröer groddar PrimoVitamino

PrimoVitamino är ett sortiment fyllt av fröer som är enkla att grodda och odla till skott. Fröerna är naturligtvis ekologiskt odlade och märkta med Organic, en EU-märkning som garanterar ursprung och kvalitet.

Hela åtta nya härligt nyttiga och ekologiska fröer groddar från Nelson Garden. Allt från krydda mixar till till härligt krispiga skott. En smak för alla helt enkelt.

Alfalfa

En krispig grodd som har en frisk och mild nötsmak. Passar utmärkt på smörgås och i sallader. Kan även kokas i lättsaltat vatten, cirka 1 minut, och därefter användas i soppor, grytor och wokade rätter. Grodda på varm plats, 20 – 25 °C. Groddarna är färdiga efter 5 – 7 dagar. Alfalfa smakar som bäst då groddbladen är utvecklade och har blivit gröna.

Broccoli

En krispig grodd med spännande kålsmak. Kan med fördel placeras ljust efter groddning för att på så sätt utvecklas till skott. Dessa dekorativa skott har en svag pepparsmak och passar utmärkt i sallader, soppor och på smörgås. Broccoli lämpar sig till såväl grodd- som skottodling. Fröna räcker till cirka 1 odlingsomgång. Grodda/odla skott på varm plats, 20 – 25 °C. Groddarna/skotten är färdiga efter 5 – 7 dagar.

Solrosskott

Ett sprött och krispigt skott med en mild och nötig smak. De dekorativa skotten är ljuvliga i sallader och på smörgås. Förgyller även soppor och wokade rätter. Odla skotten på varm plats, 20 – 25 °C. Skotten är färdiga efter 5 – 7 dagar.

Smörgåskrasse

En mycket lättodlad och dekorativ grodd som har en mild pepparsmak. Passar utmärkt på smörgås och i sallader. Grodda på varm plats, 20 – 25 °C. Groddarna är färdiga efter 7 – 10 dagar.

groddar-sorter

Du hittar alla våra sorter från Primo Vitamino här.

Text & bild: Nelson Garden
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *