Publicerad den

Basilika, tomat och trevliga vänner

För ett tag sedan var jag och hälsade på några vänner i Malmö. De har en fantastisk lägenhet vid Västhamnen, ett stenkast ifrån Turning Torso (Torso, ett ord man stött på i samband med träning och som betyder överkropp). Detta är ett relativt nybyggt område i ett väldigt stilrent och kantigt utförande. Snacka om att det blev påtagligt vilka som lagt ned lite kärlek på sina terasser. Många gapade bara tomma och opersonliga medan det fanns de som såg riktigt inbjudande ut med växter och blommor.

Lite grönska gör mycket!

Louise hade en hel del egna små projekt i lägenheten och på terassen, bland annat tomatplantor och basilika. Du hittar bilder på dem här nedan. Av basilikan gjorde hon bland annat en fantastisk sås som det bjöds friskt på. Det var en härlig helg och många sköna timmars sittande och jag kom på mig själv med hur skönt det faktiskt kan vara att just bara få sitta.

Ingen agenda, ingen stress, bara en kopp kaffe och härliga vänner. Det är livskvalitet.

Av Basilikan blandade Louise en fantastiskt härlig sås som passade riktigt bra till pastasalladen. Receptet hittar du lite längre ned.

På altanen, där vi avnjöt en härlig grillbuffé, driver Louise egna tomater i all sin enkelhet. Lukten av tomatplantor är jag säkert inte ensam om att gilla. Sugen på Körsbärstomater?

Dagens stilrena och moderna kök i all ära och jag skulle själv gärna ha ett sådant -men visst blir det en härligt skön kontrast med lite växter och plantor på diskbänken. Och vad slår egentligen egenodlade kryddor.

Avslutningsvis tänkte jag dela med mig av det lilla recept som jag nämnde tidigare. Det är en enkel  härlig sås med smak av basilika som passar fint till pasta eller sommarens grill med nypotatis.

Text & bild: Fröpåsar.nu