Köpvillkor

För att handla på Fröpåsar.nu måste du vara 18 år eller ha målsmans tillstånd. Fröpåsar.nu är en seriös verksamhet och tillämpar svensk lagstiftning.

Fröpåsar.nu reserverar sig för tryckfel, skrivfel, prisfel, force majeure, leverantörers prishöjningar, och lagerhållning samt för eventuell slutförsäljning. Fröpåsar.nu förbehåller sig rätten att avstå ordrar. Samtliga priser är inklusive moms. Kampanjer och övriga erbjudanden där vi ej angett slutdatum gäller så lång lagret räcker.

För att beställa varor från Fröpåsar.nu måste du ange en giltig e-postadress och ett korrekt telefonnummer. Detta är våra kontaktkanaler till dig och det är därför viktigt att du som kund säkerställer att du matar in rätt kontaktuppgifter. Utan korrekt e-mailadress kan vi inte kontakta eller informera dig om din leverans och eventuell annan information som berör ditt köp.

Kortbetalning

När du betalar med bank- eller kreditkort så tillkommer det inga extra avgifter. För närvarande kan du betala med VISA eller Mastercard. Kortbetalning hanteras av vår betalningspartner Payson för att garantera snabb och säker betalning. När du väljer kort som betalsätt, kommer du slussas vidare till en sida där du väljer korttyp, anger kortnummer, giltighetsdatum, kortets säkerhetskod (cvv) samt kortinnehavarens namn. En kontroll genomförs så att kortuppgifterna stämmer samt att det finns täckning för köpet.

Om Paysonfaktura

Vi erbjuder betalsättet ”Paysonfaktura” i samarbete med Payson AB. Betalningsvillkor är 14 dagar och vid fakturaköp tillkommer en avgift om 29 kr. För att kunna beställa mot faktura måste Du ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige samt godkännas i den kreditprövning som genomförs vid köpet. Fakturan kommer att sändas separat med e-post till den e-postadress du anger vid köptillfället. Vid försenad betalning skickar vi en betalningspåminnelse varvid lagstadgad påminnelseavgift om för närvarande 50 kr tillkommer. Vi debiterar även dröjsmålsränta med 2 % per månad från fakturans förfallodag. Vid utebliven betalning lämnas ärendet till inkasso varvid lagstadgad inkassoavgift om för närvarande 160 kr tillkommer. Payson förbehåller sig rätten att i enskilt fall neka leverans och ompröva beställarens kreditvärdighet.

Information om pantsättning
Vid betalning med Paysonfaktura kommer fakturan att pantsättas till Payson och därefter till SVEA Ekonomi AB.

Beställning

Vi rekommenderar alltid att du efter beställd order kontrollerar att alla uppgifter stämmer. Eventuella kostnader för fel i beställning påkostas alltid av kunden.

När du lagt en beställning får du en orderbekräftelse via e-post med information om din beställning. Kontrollera alltid orderbekräftelsen som vi skickar via e-post för att se att allt har blivit rätt. Skulle det vara något du undrar över så kontakta vår kundservice omgående. Spara alltid orderbekräftelsen och kom ihåg att alltid ange kundnummer eller ordernummer vid kontakt med vår kundservice. Våra leveranser sker så fort vi hinner och därför är det dessvärre inte alltid möjligt att ändra i ordern. Men vi gör naturligtvis allt för att kolla möjligheterna och hjälpa dig.

Betalning och Priser

Alla priser på Fröpåsar.nu visas inklusive moms. Vid slutbeställning i kassan ser du alltid den slutgiltig kostnad för din beställning med eventuella avgifter, skatter och leveranskostnader. Idag har du endast möjlighet att betala i Svenska Kronor SEK.

Ångerrätt

Enligt distansavtalslagen har man som konsument rätt att ångra sitt köp utan speciell anledning inom 14 dagar från det att man tagit emot varorna. Vi kan inte erbjuda dig rätten att ångra ditt köp om varan eller varorna på något sätt blivit skadad, smutsig eller liknande. Skulle kunden returnera en vara som blivit utsatt för yttre påverkningar och inte är giltig under ångerrätten så skickas varan tillbaka på bekostnad av kunden. Kunden står själv för returfrakt och den risk som uppstår när man skickar gods.

Bytesrätt

För bytesrätt gäller samma villkor som för ångerrätt. Vill du av olika skäl byta din vara så har du 14 dagar på dig att i oförändrat skick skicka tillbaka din vara. Du står själv för frakt och den risk som uppstår när du skickar gods.

Reklamation

Vid eventuell felleverans, fel antal eller fel vara, bör kunden snartast möjligt, kontakta oss på Fröpåsar.nu. Fröpåsar.nu ersätter kunden för retur­leveransen av fel­levererade varor, enligt Posten AB:s leverans-/portokostnader för försändelsen samt även för eventuell ersättnings­leverans. Fröpåsar.nu ansvarar ej för vidare odling.

Leveranssätt

Vi levererar alltid dina varor så fort som möjligt, vanligtvis inom 1-5 arbetsdagar. Vi skickar alltid våra varor med Posten AB eller DB Schenker beroende på paketets storlek. Vi leverera endast våra produkter till adresser inom Sveriges gränser. Vill du beställa från ett annat land än Sverige ber vi dig att kontakta kundservice så hjälper vi dig vidare.

Leveranstid

Normalt levererar vi din beställning inom 1-5 dagar från det att vi tagit emot din order. Om en artikel har utgått från sortimentet, är försenad/restad, eller är slut på lager kontakta vi dig omgående. Vi reserverar oss för eventuella längre leveranstider vid högtider och helgdagar. Har du specifika önskemål gällande din beställning är du alltid välkommen att kontakta kundtjänst. Mer om Postens leveranstider

Transportskador

Om din vara skulle vara skadad eller trasig gör du en reklamation inom skälig tid dock senast inom 14 dagar. Kunden står själv för frakten men full återbetalning ges vid godkänd reklamation. Kunden har möjligheten att få likadan eller en liknande vara tillbaka utan extra kostnad eller helt häva sitt köp av den eller de produkter som genomgått godkända reklamationer. Eventuell betalning betalas då tillbaka inom loppet av 30 dagar. Fröpåsar.nu garanterar att varan är felfri vid leveranstillfället.

Personuppgifter

När du skickar en beställning till oss registreras dina personuppgifter i vårt system. I enlighet med Personuppgiftslagen, PUL måste du godkänna och ge ditt samtycke till att vi registrerar dina uppgifter vilket du gör i samband med att du bekräftar din beställning. Du har rätt att få information och begära rättelse av felaktiga personuppgifter samt att få uppgifterna raderade. Vi kan komma att använda dina kontaktuppgifter i marknadsföringssyfte. Men vi kommer aldrig att lämna ut dina personliga uppgifter till någon tredje part. Mer om Personuppgiftslagen (PUL)

Nyhetsbrev och erbjudanden

När du gör en beställning på Fröpåsar.nu samtycker du till att ta emot vårt nyhetsbrev och erbjudanden till din e-postadress. Du kan välja att avsluta denna prenumeration i samband med ett utskick. Vi lämnar aldrig ut din e-postadress till någon tredje part.